Postimees on Eesti ajalehtede seas liider

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Repro

Eesti vanim ajaleht Postimees on ühtlasi loetuim paberväljaanne Eestis. Uuringufirma TNS Emor andmetel näitas Postimehe lugejaskond möödunud aastal kasvutendentsi.

2010. aasta neljanda kvartaliga võrreldes suurenes Postimehe lugejate arv 4000 võrra. Samal ajal kaotas Eesti Päevaleht 26 000 lugejat, mis  on umbes sama palju kui kogu Virumaa Teataja lugejaskond. Veel tunamullu neljandas kvartalis oli Eesti Päevalehel 95 000 lugejat, kuid mullu samal ajal vaid 69 000.

«Loomulikult teevad lugejate rohkus ja truudus meile suurt rõõmu. Usun, et meie edu põhjuseks on asjaolu, et ka majanduslikult rasketel aegadel pole Postimees ajakirjanduslikus kvaliteedis järeleandmisi teinud,» ütles Postimehe peatoimetaja Merit Kopli.

«Oleme toimetust hoopiski tugevdanud ja võib julgelt öelda, et Postimehe toimetus on igas vallas Eestis tugevaim. Samuti oleme muutnud lehte rohkem selgitavaks ja analüüsivaks, sest olukorras, kus inimesed võivad veebist tulevasse infomassi lausa ära uppuda, on meie asi eraldada oluline ebaolulisest ning lugejatele toimuvat selgitada,» lisas ta.

Kõige keerulisem oli ajalehtedele mullune kolmas kvartal ehk suvekuud. Siis vähenes kõigi üleriigiliste ajalehtede lugejaskond. Erandiks oli vaid Eesti Päevaleht, mis enne neljanda kvartali langust kasvatas ilmselt kampaania abil oma lugejaskonda paari tuhande võrra.

Nädalalehed Maaleht ja Eesti Ekspress ei saa lugejaskonna dünaamika üle kurta. Maaleht sai 2010. aasta lõpuga võrreldes lausa 9000 lugejat juurde. Eesti Ekspress pidi samal ajal leppima 4000 lugeja kaotamisega.

Õhtuleht näitas aasta alguses tõusutendentsi, kuid 2011. aasta teises pooles hoog rauges ja aasta lõppes samasuguse tulemusega kui tunamullune. Tartu Postimees on suutnud samuti oma ustavat lugejaskonda hoida, 2011. aasta lõpus oli lehel 55 000 lugejat.

«Õhtulehe langus viimaste aastate jooksul näitab inimeste kahanevat huvi kergemate uudiste vastu. Maaleht on tubli ja Eesti Ekspress üsna stabiilne, lausa ehmatav on aga Eesti Päevalehe imepisikeseks kahanenud lugejate arv,» lausus Kopli.

Postimees.ee edestas külastatavuselt otsingumootorit neti.ee

Eelmise aasta viimasel nädalal ületas postimees.ee keskkondade loetavus otsingulehe neti.ee külas­tatavust.

Postimees tõusis 811 317 külastajaga Eesti veebikeskkondade edetabelis teisele kohale. Tabelit juhib delfi.ee, mille külastatavus kõnealusel nädalal mõnevõrra vähenes.

«Eks suur torm ja elektrikatkestused aitasid kaasa, sest internet on uudiste edastamiseks parim kanal,» kommenteeris postimees.ee juhataja Aivar Reinap. «Samas on selge trend, et üha rohkem inimesi on meie portaalid internetiavarustest üles leidnud ja siis lugejateks jäänud.»

Postimees avaldab uudiseid internetis nii eesti kui ka vene keeles, erinevate valdkondade ja sihtgruppide jaoks on loodud lisaks uudisteportaalile postimees.ee majandusinfo portaal e24.ee, ilmainfo jaoks ilmajaam.ee. Naisteteemadest kirjutab naine24.ee, tarbijateemadel tarbija24.ee, meelelahutusest elu24.ee, spordiinfot saab sport.postimees.ee-st ning lisaks on kohalik info tallinnapostimees.ee-s ja tartupostimees.ee-s.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles