Tehnikaülikool liitus Brandenburgi arhitektuuriõppe konsortsiumiga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik.
Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik. Foto: Priit Simson / Postimees

Aasta esimestel päevadel kirjutas Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik alla lepingu Brandenburgi arhitektuuriõppe konsortsiumiga «Architektur. Studium.Generale».

Tehnikaülikooli magistriõppekava «Arhitektuur ja linnakeskkond» juhi professor Irina Raudi sõnul liidab tunnustatud Euroopa konsortsium kaheksat Euroopa ülikooli, teatab Tallinna Tehnikaülikool. Arhitektuuri magistriõppe raames viibivad üliõpilased kuus nädalat igas kaheksas liitunud ülikoolis. Magistrikraad kaitstakse Brandenburgi tehnikaülikoolis, üks juhendajatest on mõnest teisest partnerülikoolist.

Brandenburgi konsortsium «Architektur. Studium.Generale» loodi aastal 2010, täna on seal õppimas kokku kuus eesti üliõpilast. Sügisel tulevad programmi magistrandid kuueks nädalaks Tallinna Tehnikaülikooli vastavatud arhitektuuri magistriõppesse. Sel sügisel avatakse maastikuarhitektuuri õpe ka TTÜ Tallinna Kolledžis.

TTÜ peab vajalikuks arhitektiõppe taasavamist, ka Eesti Ehitusettevõtjate Liit on korduvalt juhtinud tähelepanu probleemidele Eesti arhitektide koolituses. Eelmisel aastal arhitektuuri- ning urbanistikaprofessori ametikohtade loomisega astuti taas üks oluline samm taasalustamaks Tehnikaülikoolis arhitektiõpet.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles