Soome sõjaväeluure juht: Venemaa elab läbi murrangulisi aegu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsioon
Vene Föderatsioon Foto: SCANPIX

Venemaa elab läbi ajaloolist murrangut või on jõudnud revolutsiooni lävele, rääkis ajalehele Talouselämä Soome sõjaväeluure juht.

Kommodoor Georgij Alafuzoff ennustas ajalehele antud intervjuus, et naaberriiki võib oodata ees süsteemimuudatus. Venemaa uus juhtkond otsustab selle ära suveks.

Alafuzoffi sõnul on suurriigist 20 aasta jooksul kadunud, viidud minema või lihtsalt ärandatud vara, mille kogumaht ulatub 2000-2500 miljardi euroni. See on kümme korda enam kui riigi aastane eelarve.

Kui Soomest saaks sõjalise bloki NATO liige, siis Venemaa reageeriks sellele majanduspoliitiliste vastusammudega, usub Alafuzoff. Soome ja Venemaa ei arutaks pärast seda näiteks puidutollide küsimust kui võrdne võrdsega.

Sõjaväeluure ülema sõnul ei pea Soome tundma muret naaberriigi sõjaliste kulutuste kasvu pärast. Venemaa püüab raha abil peatada relvajõudude allakäiku.

Kommodoori hinnangul on Soome kaitsevalmidus niisugusel tasemel, mis on vastavuses Venemaa poolt tuleva võimaliku hädaohuga.

Alafuzoffi sõnul pole mingit uut survet Venemaalt Soome suunas praegu täheldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles