Seppik: Keskerakonnal jätkub muresid ilma niisuguste üllatustetagi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlased Ain Seppik ja Kadri Simson.
Keskerakondlased Ain Seppik ja Kadri Simson. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna juhatusse kuuluv  ja aastaid riigikogus olnud Ain Seppik tunnistas, et kahe erakonnakaaslase kahtlustamine mõjuvõimuga kauplemises on ebameeldiv üllatus.

«Eks mõjuvõimuga saavad kaubelda need, kel seda on,» sõnas Ain Seppik. Riigiprokuratuuri teade erakonnakaaslaste väidetavast mõjuvõimuga kauplemisest tuli Seppiku kinnitusel talle üllatusena. «Kui see tõeks osutub, siis see on väga suureks ja pahaks üllatuseks. Meie erakonnal jätkub muresid ilma niisuguste üllatustetagi,» nentis kogenud poliitik.

«Ma arvan endiselt, et küsimus on rahas ja erakonnas tegelevad meil rahaküsimustega põhiliselt kolm inimest: esimees Edgar Savisaar, peasekretär Priit Toobal ja finantssekretär Kalev Kallo. Nende käest peakski küsima, milles see asi võiks olla.»

Seppik kinnitas, et Keskerakonnal pole olnud kombeks, et pärast skandaalse info avalikustamist hakkavad erakonna juhid ja pressiesindaja meediat vältima, nagu sel korral on juhtunud.

«See on viimasel ajal,  kui meil hakati asendama objektiivset tervet mõistust tõekomisjonidega, tekkinud traditsioon. Kui te panete tähele, siis sellest hetkest on kadunud suhtlemine meediaga ja see on selleks, et paar päeva hiljem välja ilmudes öelda, et kõik on poliitiline bluff.» Seppiku sõnul on taktika väga lihtne. Vaadatakse, kas ilmub päevavalgele midagi tõsist või saab öelda, et kõik on öövarjus tehtud väljamõeldis. «Ma ei loe seda taktikat õigeks, sest pressiesindaja peaks ikka olema kättesaadav. Öelgu siis vähemalt, et mul ei ole juhiseid antud. Aga nii ta paraku on,» tõdes Seppik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles