Urmas Reinsalu kandideerib IRLi esimeheks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Peeter Langovits

Tänasel IRLi volikogul teatas erakonna riigikogu fraktsiooni esimees Urmas Reinsalu oma otsusest kandideerida IRLi esimeheks.

Reinsalu rõhutas Paides toimuval volikogul, et IRL ja tema eelkäijad on olnud rahvuslike eesmärkide sõnastajad ning ajalugu näitab, et need otsused on olnud õiged. «Nüüd peab IRL uuesti mõtestama oma missiooni Eesti tuleviku ees – olla rahvuslike huvide poliitika erakond. Pean oluliseks, et IRLi avalik poliitika ja sisemine korraldus oleks allutatud sellele eesmärgile,» ütles Reinsalu.

Ta jätkas, et kandideerib esimeheks teadmisega, et tuleb taastada usaldus nii erakonna sees kui ka avalikkuse ja IRLi vahel ning ütles, et ulatab sõbrakäe kõigile erakonnakaaslastele. «Pean oluliseks arvamuste mitmekesisust, mille pinnalt saavad esile kerkida konkureerivad seisukohad. Olen olnud nii Isamaa kui ka Res Publica asutajaliige. See kogemus annab mulle täna kindluse öelda, et IRL on võimeline palju enamaks kui me ise arvame,» lisas Reinsalu.

Urmas Reinsalu on 36-aastane, IRLi riigikogu fraktsiooni esimees. Ta on riigikogu erinevates koosseisudes olnud põhiseaduskomisjoni ja sotsiaalkomisjoni esimees. Reinsalu on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ning töötanud justiitsministeeriumis ning president Lennart Meri kantselei direktorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles