Maripuu umbusaldust täna sisse ei antud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Keskerakond ei andnud täna riigikogu menetlusse avaldust sotsiaalminister Maret Maripuu umbusaldamiseks.


Keskfraktsiooni esinaise Vilja Savisaar ütles Postimees.ee'le, et erakond ootab sotsiaaldemokraatide ühinemist kampaaniaga.

«Me ootame, millal sotsiaaldemokraadid tulevad meie ukse peale koputama ja umbusaldusavaldusele alla kirjutama hakkavad.

Tema sõnul on sotsiaaldemokraadid need, kes praeguses koalitsioonis kõigepealt oma näo kaotavad.

«Ennekõike ootame sotsiaaldemokraate, aga uks on avatud kõikidele teistele ka.»

Savisaare sõnul tegeleb keskfraktsioon praegu sellega, et saada umbusaldusavaldusele vähemalt 51 allkirja, et see läbi läheks.

Samas lubas ta, et avaldus antakse sisse ka juhul, kui sotsid ei ühine. «No me oleme ju seda lubanud.»

Mis päeval avaldus sisse antakse, seda Savisaar ei avalikustanud. «Päeva ma küll teile ei oska öelda. Las asjad arenevad ja minister töötab. Tal on motivatsioon kõrge, las ta töötab ja toimetab.»

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juhi Eiki Nestori sõnul nemad Vilja Savisaare uksele koputama ei lähe.

«Mul on oma kaaspoliitikute pärast natuke häbi. Eile telesaates [Foorum] muretses Savisaar Reformierakonna reitingu pärast, täna nopib ta oma väikest punktikest meie arvelt. Puuetega inimeste suhtes, kellel on tõsine mure oma toetuste pärast, on see inetu käitumine,» ütles Nestor Postimees.ee'le.


Riigikogu keskfraktsioon otsustas eile alustada allkirjade kogumist sotsiaalminister Maret Maripuu umbusaldamiseks, sest peaminister Andrus Ansip hoiab saamatut sotsiaalministrit jätkuvalt ametis.

Umbusaldusavaldusega ühinemist kinnitasid eile Postimees.ee'le Eestimaa Roheliste ja Rahvaliidu fraktsioon, mõlemas kuus liiget. Umbusalduse algatanud Keskfraktsioonis on 28 liiget.

Umbusaldusavaldus läheb läbi, kui seda toetab vähemalt 51 saadikut. Kolmes umbusaldust toetavas fraktsioonis on kokku 40 saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles