Toobal: enne kohtuotsust pole põhjust tagasiastumisest rääkida

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal.
Priit Toobal. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Keskerakonna fraktsiooni liige Priit Toobal ütles raadiointervjuus, et kui talle esitatakse mõjuvõimuga kauplemises kahtlustus, kaalub ta riigikogu liikme kohalt tagasiastumist, kuid täpsustas hiljem välja saadetud pressiteates, et pidas silmas hoopis kohtuotsust.

Toobal ütles ERRi raadiouudistele, et nii tema kui kogu Keskerakonna hinnangul ei vasta riigiprokuratuuri väited võimalikust mõjuvõimuga kauplemisest tõele, vahendab ERR Uudised.

«Nii minul kui Ester Tuiksool ei ole mitte mingisugust võimu ega mõju sihtasutuse Tallinn 2011 juhtkonnale otsuste langetamisel. Ei ole me kedagi survestanud, mõjutanud ühtegi otsust langetama,» rääkis Toobal, kelle sõnul on süüdistus Keskerakonna jaoks naeruväärne ega vasta tõele.

Ta kinnitas raadiouudistele, et juhul kui talle esitatakse kahtlustus, kaalub ta rahvasaadiku kohalt tagasiastumist.

Õhtul välja saadetud pressiteates rõhutas Toobal aga, et lõpliku otsuse juhtumi osas peab langetama kohus, kui asi üldse sinnamaale jõuab. «Prokuratuuri sammudest lähtuvalt ma küll oma edasisi samme riigikogu liikmeslisuse osas ei planeeri. Enne kohtuotsust pole tagasiastumisest põhjust rääkida.»

«Lisaks pean märkima, et väide, nagu esitanuks Keskerakond pressiteates väärinformatsiooni, on prokuratuuri järjekordne vale,» ütles Toobal. «Juhul kui prokuratuur ei taha tekitada rohkem küsimusi kui vastuseid, siis käigu oma andmed välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles