E-rahvaloendusel on osalenud 200 000 inimest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloendus
Rahvaloendus Foto: Toomas Huik

Täna pärastlõunaks oli rahvaloendusel interneti teel loendatud üle 200 000 inimese ehk ligi 15 protsenti Eesti elanikest.

Kõrgeim osalusprotsent püsib Tartu- ja Harjumaal.

«Rahvaloenduse esimese nädala kohta on tegemist üle ootuste hea tulemusega,» ütles statistikaameti peadirektor Priit Potisepp.

7. jaanuaril kell 17.00 oli interneti teel loendatud 201 094 inimest, sealhulgas 18 protsenti Tartumaa, 17 protsenti Harjumaa ning 16 protsenti Järvamaa eeldatavast elanikkonnast.

Loendatud inimeste arvu maakondade kaupa leiab rahvaloenduse veebilehelt. Loenduse edenemise statistika uueneb kord tunnis. Arvestama peab aga seda, et veebilehel avaldatud tabelis kajastuvad ka topelt loendatud inimesed, teatas statistikaamet. Andmed korrastatakse pärast loendust andmetöötlusel ja iga inimene läheb arvesse üks kord.

Internetis saab loendusankeedi täita rahvaloenduse veebilehel www.REL2011.ee kuni 31. jaanuarini. Rahvaloendusel saavad enda kohta ankeedi täita kõik üle 15-aastased Eestis püsivalt elavad inimesed, laste eest täidavad ankeedi nende vanemad või hooldajad.

Eestis kestab rahvaloendus 31. märtsini. Neid, kes e-loendusel ei osale, külastavad ajavahemikus 16. veebruar kuni 31. märts 2012 rahvaloendajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles