Riigiprokurör: Keskerakonna kriminaalasi pole poliitiline kättemaks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Heili Sepp.
Riigiprokurör Heili Sepp. Foto: Toomas Huik

Keskerakonna toetajatelt on kostnud hääli, et kapo korraldatud läbiotsimine on võimuparteide poliitiline kättemaks, kuid juhtiv riigiprokurör Heili Sepp lükkab väited ümber.

Riigi poliitiline juhtkond ei teadnud Sepa sõnul Keskerakonnaga seotud kriminaalasjast ja selle uurimise käigust enne läbiotsimisi midagi, vahendab Reporter.ee.

Keskerakonna toetajate väitel oli kapo korraldatud läbiotsimine võimuparteide poliitiline manööver IRLi elamislubade skandaalilt ja kapo töötaja Indrek Põdra kriminaalasjalt tähelepanu kõrvale juhtimiseks.

«Seda ma võin öelda, et see kriminaalasi on tõesti võrreldes nende skandaalidega ja Põderi kriminaalasjaga oluliselt varem alustatud, seda on menetletud neist täiesti sõltumatult. Siseministril ei ole nende menetluste alustamisega mitte mingisugust pistmist. Küsimus ei ole tõesti mitte poliitiline, vaid sõna otseses mõttes kriminaalne,» rääkis Sepp.

Tema sõnul ei teadnud riigijuhid Keskerakonnaga seotud kriminaalasjast ega selle uurimise käigust enne läbiotsimisi midagi. «Kui, siis vahetult enne seda informeeriti. Selle kriminaalmenetluse alustamisega ja põhiuurimise käiguga ei olnud neil küll mingit pistmist ega ka informeeritust,» rääkis ta.

«Kriminaalasi on olnud meil uurimise all juba mõnda aega, kindlasti ei ole see viimase poole aasta teema,» ütles Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles