Maanteeäärsed prügikastid kipuvad täituma olmeprügiga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa inimesi tassib jätkuvalt oma prügi teeveerele.
Osa inimesi tassib jätkuvalt oma prügi teeveerele. Foto: Margus Ansu / Postimees

Maanteeameti kinnitusel jäi kümmekond aastat tagasi alanud teeäärsete prügikonteinerite paigaldamise projekt pooleli just seetõttu, et kohalik rahvas hakkas sinna oma prügi vedama.

«Algatasime 2000. aastal poolmaa-aluste prügikonteinerite paigaldamise programmi, millega tahtsime lahendada sõitjate mured sõidu ajal tekkinud prügi paigaldamisega,» rääkis maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu.
Kokku paigaldati selliseid konteinereid üle Eesti mitukümmend.

«Paraku jäi see programm pooleli just prügikonteinerite olmeprügiga täitumise ning parklate äralagastamise tõttu,» tunnistas Kasesalu.

Rääkides teeäärte prügistamisest ja selle vältimisest on maanteeameti seisukohal, et kui tegemist oleks sõidu ajal tekkinud prügiga, siis saaks amet selle koristamise ja utiliseerimisega hakkama. «Kuid me ei saa paigaldada prügikonteinereid sinna, kus need täituvad kohe olmeprügi, vana kodutehnika või mööbliga,» kinnitas pressiesindaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles