Reformierakond möödus aastaga liikmearvult kahest parteist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Reformierakond kasvatas aastaga liikmeskonda ligi 1700 inimese võrra, möödudes sellega nii Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) kui Rahvaliidust. Oravate 10 510* jääb alla veel üksnes 12 579 liikmega Keskerakonnale.

Reformierakonna kasv on muljetavaldav ka siis, kui võrrelda praegust seisu kolme aasta tagusega. Selle ajaga on erakonnaga liitunud 3700 inimest, mis on sama palju kui Keskerakonna, sotside ja IRLi kasv kokku.

Enam kui tuhande inimese võrra on aastaga liikmeskonda kasvatanud veel ka Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Kuigi nad konkureerivad Keskerakonnaga populaarsuselt lausa teise partei tiitlile, on nad oma 4611 liikmega viiendad ja seda värskest kasvust hoolimata.

Sotsiaaldemokraatidel pole ka lähiajal lootust oma kohta «pingereas» parandada, sest neljandal kohal oleva Rahvaliiduga on neil vahet veel ligi 3700 inimest ehk sama suur number kui oli sotsidel alles aasta eest endal liikmeid kokku.

* Numbrid on 4. jaanuari 2012 seisuga.

Erakondade liikmed

Äriregistri andmetel olid tänavu 4. jaanuari seisuga suuremate erakondade liikmete arvud järgnevad:

  1. Keskerakond 12 579
  2. Reformierakond 10 510 (tõusis aastaga neljandalt kohalt teisele)
  3. IRL 9717
  4. Rahvaliit 8297 (kukkus aastaga kaks kohta)
  5. SDE 4611

Kuuendal kohal oleval Eesti Ühendatud Vasakparteil oli 2116 liiget ning järgnevatel erakondadel juba oluliselt vähem. Kokku oli erakondadel 56 249 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles