Kolmikmõrvas osalenud mees tahab ennetähtaegselt vabadusse pääseda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kolmikmõrvas osalemise eest pikka vanglakaristust kandev endise tipp-politseiniku vend Igor Žemtšugov soovib ennetähtaegselt vabadusse pääseda.

Tartu maakohus arutab 49-aastase Igor Žemtšugovi ennetähtaegset vabastamist esmaspäeval.

15-aastast vangistust kandev Žemtšugov taotles ka mullu veebruaris enda tingimisi vabadusse lubamist, kuid toona ei olnud kohus sellega päri. «Žemtšugov on tapnud kaks inimest ning toimepandu eest kandnud karistust vaid kaheksa aastat. Kuriteo erilise jõhkruse tõttu tuleb Žemtšugov jätta ennetähtaegselt vabastamata hoolimata teda iseloomustavatest positiivsetest asjaoludest,» märkis kohus toona.

Harju maakohus karistas Ida-Viru kriminaalpolitsei endise ülemkomissari Viktor Žemtšugovi nooremat venda Igorit 2002. aasta novembris röövi käigus kolme inimese mõrvamise eest 20-aastase vangistusega, mida ringkonnakohus vähendas hiljem viie aasta võrra.

Samas roimas osalenud Raivo Kurn ja Viktor Nikiforov said teise astme kohtu otsusel vastavalt 15- ja seitsmeaastase vangistuse, kusjuures maakohus oli neist esimest eelnevalt karistanud eluaegse ja teist 18-aastase vangistusega.

Süüdistuse järgi tapsid Kurn, Nikiforov ja Žemtšugov 2001. aasta 4. novembri öösel Harjumaal Aila külas Ehatamme talus olnud mehe ja kaks naist.

Politsei leidis mõrtsukate ohvrid 2001. aasta 13. novembri õhtul üheksa päeva pärast roima. Nimelt sai Saue valla konstaabel Aila küla elanikelt teate, et ühest majast ei olnud inimesed juba mõnda aega väljas käinud. Asja uurima läinud politseinik leidiski eest kolm tapetut.

Talumaja sahvri põrandal lamasid surnuna 1945. aastal sündinud Avo ja tema 1922. aastal sündinud ema Koidula ning maja elutoas Avo ja Koidula perekonnatuttav, 1954. aastal sündinud Ljudmilla.

Keskkriminaalpolitsei tabas kolmikmõrva toime pannud mehed 2001. aasta novembri lõpus Harjumaal Vasalemma vallas Rummu alevikus. Kõik neli meest tunnistasid eeluurimisel veretööd üles.

Süüdistuse järgi tapsid Kurn, Žemtšugov ja Nikiforov kolm inimest eriti julmal ja piinaval viisil, et varjata grupiviisilist relvastatud röövimist ja salajast vargust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles