Reisilaevale Victoria pommiähvarduse teinud mees mõisteti vangi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev Victoria.
Tallinki laev Victoria. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus karistas eile kiirmenetluse korras vangistusega meesterahvast, kes tegi päev varem reisilaevale Victoria I pommiähvarduse.

Esmaspäeva õhtul kella 18.00 ajal helistas Häirekeskuse numbrile vene keelt kõnelev meesterahvas, kes teatas, et Tallinna-Stockholmi liinil sõitval reisilaeval Victoria on granaat ning tal on plaan alus õhku lasta.

Lisaks andis ta mõista, et granaat võib olla ka samal liinil opereerival laeval Romantika.

Olukorra hindamiseks kutsuti kohale Rootsi politsei. Laeva meeskond teostas laeva kontrolli reisijaid häirimata, kuid lõhkeseadeldist ei leitud.

Ähvarduse tulemusena viibis Victoria I väljumine Stockholmi sadamast pooleteise tunni võrra.

Samuti teostati täiendav turvakontroll Tallinnast väljunud laeval Romantika.

Pommiähvarduse tulemusel häiriti reisilaevade Victoria I ja Romantika meeskondade tavapärast tööd ja avalikku korda.

Vaatamata meesterahva jõupingutustele enda isikut ja ähvarduse tegemiseks kasutatud sidevahendit varjata, tuvastasid Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikud juba samal päeval, et tegemist on 24-aastase Jevgeniga ja pidasid ta kella 23.20 ajal kahtlustatavana kinni.

Põhja ringkonnaprokurör süüdistas Jevgenit eile lõhkeseadeldise või lõhkeainega ähvardades toime pandud avaliku korra raskes rikkumises.

Kohus mõistis Jevgeni kiirmenetluse korras süüdi ja karistas teda üheaastase vangistusega, millest reaalselt tuleb kohe ära kanda 4 kuud ja ülejäänud 8 kuud jäetakse tingimisi täitmisele pööramata 2-aastase katseajaga.

 Samuti tuleb Jevgenil tasuda AS Tallink Grupp poolt esitatud 86 830 krooni suurune tsiviilhagi, mis on tuleneb intsidendi vältel kasutatud kütuse ülekulust ja töötajate tehtud ületundide tasudest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles