Kalev pöördub konkurentsiameti poole

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka vee hind on riiklikult reguleeritud.
Ka vee hind on riiklikult reguleeritud. Foto: Peeter Langovits

Kalev Chocolate Factory teatas, et vaatamata veekraani kinnikeeramisele Elveso poolt jätkab Kalev CF oma toodete tarnimist tõrgeteta ja pöördub probleemi lahendamiseks konkurentsiameti poole.


Kalev CF tootmisjuhi Mait Nilsoni sõnul häirib veekatkestus tootmistegevust, kuid kuna ettevõttel on ka alternatiivsed võimalused vajaliku vee hankimiseks, õnnestub tootmist jätkata juba täna. «Suudame tehase töö taastada pärastlõunaks. Meil on olemas ka kuuks ajaks piisav valmistoodangu laovaru, tänu millele saame täita kõigi tarneklientide vajadused,» lausus ta.

ASi Kalev õigusnõuniku Allan Viirma sõnul oli ettevõttele üllatuseks Elveso jõhker möödavaatamine hea usu põhimõttest ja kehtivast seadusest. Ta ütles, et näeb veekraani kinnikeeramises Elveso kui Kalevi lepingupartneri poolt täiesti pahatahtlikku käitumist ja seda kahel põhjusel.

Esiteks väitis Elveso Viirma sõnul eile, et juhul kui Kalev ilmutab mingitki initsiatiivi vaidlusküsimuse lahendamiseks, on veefirma valmis läbirääkimisteks ja hoiduma veekraani sulgemisest. «Kalev näitaski üles initsiatiivi ja head tahet ning tasus eile enam kui poole Elveso nimetatud võlgnevusest. Vaatamata sellele jätkab Elveso väljapressimisele sarnanevat käitumist ja sulges veekraani.»

Teiseks on konkurentsiamet 12.novembril 2008 tehtud otsuses kirjutanud, et veeteenuse osutamise lõpetamist ei saa Elveso põhjendada üksnes kliendi poolt tasu mittemaksmisega. «Seadusega mittekooskõlas olev teenuse lõpetamine võib kaasa tuua turgu valitseva seisundi kuritarvitamise Elveso poolt,» ütles Viirma.

Tema sõnul pöördub Kalev lähiajal konkurentsiameti poole, et turgu valitsevat seisundit omava veeettevõtja tegevusele hinnang saada. «Kui konkurentsiameti sekkumine ei vii veekraani avamiseni, kaalub Kalev võimalust pöörduda kohtusse, kohustamaks ASi Elveso teenuse osutamist jätkama. Kohtusse pöördumise korral peame esitama ka hagi alusetu vee sulgemisega tekitatud kahju hüvitamiseks,» lisas Viirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles