Erioperatsioonil Tšetšeenias hukkus neli sõdurit ja viis mässulist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sisevägede sõdurid Tšetšeenias
Vene sisevägede sõdurid Tšetšeenias Foto: SCANPIX

Tšetšeeni Vabariigis Vedeno rajoonis aset leidnud erioperatsioonis said surma viis kohalikku võitlejat, kolm Vene sisevägede sõdurit ja üks Tšetšeeni politseinik. 

Lisaks sai haavata 16 sisevägede sõdurit ja politseinikku, vahendas korrakaitseorganite allikat RIA Novosti.

Korrakaitsejõudude liikmed tegid 10-15 tšetšeeni võitlejast koosnenud grupi asukoha kindlaks eile. Sisevägede sõdurid hakkasid mässulisi jälitama, kuid need avaldasid relvastatud vastupanu ja püüdsid varjuda mägedes asuvasse metsa.

«Sõdurid hukkusid peamiselt miinide lõhkemise tagajärjel. Haavatud toimetati haiglasse. Arstide hinnangul on neist kahe seisund raske,» rääkis allikas.

Tšetšeeni Vabariigi liider Ramzan Kadõrov oli varem teatanud, et aktiivne sõjaline tegevus algas kell 8 paksus lumes ja tihedas udus. Esialgsete oletuste järgi koosnes mässuliste jõuk viiest kuni kümnest inimesest.

Erioperatsioonil osalesid politseinikud kolmest siseasjade osakonnast, sõdurid Ahmat Kadõrovi nimelisest polgust ja sisevägede Jug pataljonist.

Portaali Life News andmetel sattusid sõdurid mässuliste varitsusele, kui läksid kontrollima teavet võimaliku mässuliste baasi kohta. Kaks sapööri sattusid miinile, ülejäänud said haavata tulevahetuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles