Lume põhjustatud kaos Austrias kestab

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tiheda ja rohke lumesaju põhjustatud probleemid Šveitsi ja Austria piiril püsivad, Vorarlbergi liidumaa on ülejäänud Austriast ära lõigatud.

Vorarlberg jäi isolatsiooni, kuna neli päeva kestnud lumesadu ummistas tunnelid ja maanteed ning tõi kaasa laviinihoiatuse. Katkes ka rongiliiklus, vahendas AFP.

Kohalike ametivõimude teatel sadas seal nelja päevaga maha 2-3 meetrit paks lumekiht. Lume raskuse all murdunud puud lõikasid ära juurdepääsu Arlbergi tunnelisse, kust pääseb Šveitsi.

Talispordikeskustest lõigati muust maailmast ära Zürs, Lech, Warth, Gaschurn, St. Gallenkirch, Partenen ja Gargellen, edastas Austria ringhääling ORF.

Olukord püsib keerulisena vähemalt kolmapäevani.

Ööl vastu tänast sadas Zürsi lähistel maha 60 sentimeetri paksune lumekiht.

Ka Šveitsi Alpides sadas nädalavahetusel rohkesti lund. Mõned teed olid tänahommikuse seisuga veel kinni, ka esines katkeid rongide sõidugraafikus, vahendas Neue Züricher Zeitung.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles