Sotsid ütlevad tudengite ettepanekutele «jah»

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaaldemokraatide riigikogu fraktsiooni esimees Eiki Nestor kinnitas, et sotsid toetavad täna hommikul Toompeal riigikogulasi tervitanud tudengite nõudmisi kõrgharidusreformi eelnõu muutmisel.

«Kõik ettepanekud, mis hommikul tudengite jagatud lendlehtedel olid – igale poole kirjutan «jah»,» sõnas Nestor.

Tema kinnitusel on sotsiaaldemokraadid teinud tudengitega koostööd juba pikka aega, mistõttu erakonna ja üliõpilaste vaated väga suures osas kattuvad. «Osa nende ettepanekuid on meie fraktsiooni poolt juba esitatud ka kultuurikomisjonile,» ütles Nestor.

Tema sõnul on neljapäevasel riigikogu kultuurikomisjoni istungil oodata seda, et muudatusettepanekute vastu seisab kõige tugevamini IRL, kes püüab kaitsta oma ministri seisukohta.

«Praegu on eelnõuga juhtunud see, et Aaviksoo plaan eelnõu väga kiirustades teha ei läinud tal läbi. Lisaks opositsioonile võttis hoogu maha ka Reformierakonna fraktsioon. Kui õhkkonda riigikogus mõõta, siis temperatuur on järgmine: meie jääme oma ettepanekute juurde, haridusminister ehk muutub mõnevõrra leebemaks, aga kui palju, seda ma öelda ei oska,» prognoosis Nestor.

Kaalukeeleks saab tema sõnul Reformierakond. «Kui Reformierakonna kultuurikomisjoni liikmed hääletavad Aaviksoo käsu järgi, siis tudengite ja meie esitatud muudatusettepanekud tõenäoliselt läbi ei lähe,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles