End põlema süüdanud buda mungad surid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibeti lipp.
Tiibeti lipp. Foto: SCANPIX

Viimaste päevade jooksul on mitu buda munka end protestiks Hiina võimude repressioonide vastu põlema süüdanud. Kaks munka surid saadud vigastustesse.

Hiina riikliku uudisteagentuuri Xinhua teatel on üks ohvritest 40-aastane budistlik õpetaja Nyage Sonamdrugyu, kes end üleeile hommikul Qinghai provintsis Gyumai linnas põlema süütas, vahendas uudistevõrk AFP.

Samuti suri reedel Sichuani provintsis end põlema süüdanud 18-aastane Kirti kloostri endine munk. Sama kloostri lähedal leidis aset veel üks sarnane intsident, kuid 22-aastase tiibetlase elu suudeti päästa.

Sarnased intsidendid on etnilise Tiibeti piirkonnas üsna sagedased. Väidetavalt püüavad buda mungad sel moel avaldada protesti Hiina poliitika vastu. Uudistevõrgu AFP andmetel on Hiina tiibetlaste aladel vähem kui aasta jooksul end põlema süüdanud viisteist inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles