Rull: prokuratuur võinuks info avaldada enne Keskerakonna juhatust

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Rull.
Ivo Rull. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Suhtekorraldaja Ivo Rull arvab, et riigiprokuratuuri viivitamine info avaldamisega Priit Toobalile ja Ester Tuiksoole esitatud kahtlustuse kohta on mõistetav, ent seda oleks võinud teha enne täna toimunud Keskerakonna juhatust.

Riigiprokuratuur teatas, et ei ole pidanud võimalikuks anda kahtlustuse sisu kohta detailseid kommentaare enne, kui kahtlustatavad on saanud kasutada oma seadusest tulenevat õigust anda kahtlustuse kohta omapoolseid ütlusi, kirjutas ERR Uudised.

«Vahe ongi juriidilises protseduuris ja meedia toimimises - niipea, kui läbiotsimine algas, siis läbiotsitavad ilmselt kohe teavitasid sellest meediat,» ütles Rull. «Oleks olnud parem, kui see pressiteade oleks tulnud enne Keskerakonna juhatust, siis oleks ka Keskerakonna juhatusel olnud, mida arutada.»

Rulli hinnangul tuligi viivitus sellest, et on väga täpselt fikseeritud menetlusprotseduurid, millest prokuratuur peab kinni pidama ning vastasel juhul võidakse prokuratuuri hiljem meedia kaudu kohtuniku mõjutamises süüdistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles