Toobal: kümmekond kapokat otsis mu kodu läbi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogulane Priit Toobal ütles eile hilisõhtul oma Facebooki kontole tehtud postituses, et tema hinnangul kasutas kaitsepolitsei liigset jõudu ja reageeris selgelt üle.

«Läbiotsimine minu Tallinna korteris (peale seda auto) algas kell 10.34 (kümmekond kapokat),» selgitas Toobal. «Erakonna büroos tegutses ca 20 kapokat ja seda üle 10 tunni. Maakodust tagasi Tallinnasse jõudsime laupäeva hommikul kella 8 paiku. Seega kestis see operatsioon kokku ligi 22 tundi ja seda põhimõtteliselt vahet pidamata ning kokku tegutses ligi 40 kapo ametnikku. See on liig, mis liig!»

Riigiprokuratuuri kahtlustuse kohaselt mõjutasid Keskerakonna juhatuse ja riigikogu liikmed Tuiksoo ja Toobal nii Tallinn 2011 raames toimuvatele üritustele teenuseid tellivaid ametnikke kui ka plaanisid tulevikus mõjutada teiste projektide finantseerimisotsuste vastuvõtjaid.

Riigiprokuratuuri esitatud kahtlustuse kohaselt on SA Tallinn 2011 juhte mõjutatud eelistamaks ilutulestiku korraldamisel Jüri Luigele kuuluvat ettevõtet.

Toobal ütles eile, et ärimees Jüri Luik tegi küll nende omavahelistel kohtumistel koostööettepanekuid, kuid ta lükkas need tagasi.

Toobal rõhutas, et ei tunnista end mõjuvõimuga kauplemises süüdi ja ütles sedasama ka kaitsepolitseis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles