Prokuratuur: Luigele tulusad üritused toimusid kultuuripealinna egiidi all

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna merepäevad; esimene päev
Tallinna merepäevad; esimene päev Foto: Tõnu Kruusimäe

Riigiprokuratuur kinnitas, et Keskerakonna juhatuse liikmetele Priit Toobalile ja Ester Tuiksoole esitatud kahtlustus on seotud kultuuripealinna egiidi all toimunud üritustega, ent mitte ainult.

«Saame kinnitada, et kahtlustus puudutab muu hulgas nimetatud üritusi, mis toimusid kultuuripealinna Tallinn 2011 egiidi all. Kriminaalmenetluse käigus kogutud tõendid annavad aluse väita, et prokuratuuri poolt seni väljakäidud informatsioon selle kohta, et Jüri Luik sai nimetatud üritustega seoses tulu, vastab tõele,» sõnas riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai.

Ta ei saanud uurimise huvides tänagi veel täpsustada, millised on teised menetluses olevad juhtumid, sest nende kohta pole veel ametlikku kahtlustust esitatud.

Sihtasutuse Tallinn 2011 juht Jaanus Mutli imestas tänases Raepressi vahendusel saadetud teates, kuidas saab kahtlustus olla rajatud kahele sündmusele, 15. juulil merepäevadel korraldatud Krusensterni ilutulestikule, mida tegi ilutulestikufirma Ruf, ning 14.-17. juulil toimunud Võru folkloorifestivalile, mida korraldasid Võru maavalitsus ja kultuurikeskus Kannel ning mis polnud isegi kultuuripealinna ametlikus programmis. Ometigi võib Võru folkloorifestivali kohta siiani kultuuripealinna kodulehelt infot leida.

Tallinna merepäevi nimetati kultuuripealinna suviseks suursündmuseks ning need on ka ametlikus programmis olemas, kuid Mutli kinnitusel ei teinud neil ilutulestikku Jüri Luige firma.

Lisaks heitis Mutli ette, et sihtasutuse töö on kaitsepolitsei reedeste läbiotsimiste tõttu siiani häiritud.

Prokuratuuri kinnitusel tagastati töövahendid kiiresti. «Mis puudutab läbiotsimise käigus kaasavõetud töövahendeid, siis saame kinnitada, et kaitsepolitseiameti töötajad on töötanud ööd ja päevad, et sihtasutus Tallinn 2011 saaks oma töövahendid võimalikuks kiiresti tagasi. Server on tagastatud neile juba esmaspäeva hommikul. See info on olnud pidevalt teada ka Jaanus Mutlile,» ütles Tammai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles