Lukas avas remonditud Paide kooli

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rekonstrueeritud Paide gümnaasiumi B-korpuse lindi lõikas läbi haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, kelle järel on kord linnapea Kersti Sarapuu käes.
Rekonstrueeritud Paide gümnaasiumi B-korpuse lindi lõikas läbi haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, kelle järel on kord linnapea Kersti Sarapuu käes. Foto: Paide Linnavalitsus

Täna avas haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas Paide gümnaasiumi rekonstrueeritud B-korpuse, mille korrastamisse investeeritakse kokku üle 20 miljoni krooni.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas tundis avamisel heameelt, et Paide linn ja Eesti riik on haridust väärtustanud ja selle tulemusena on koolihoones koolipere jaoks loodud suurepärased tingimused.

«Kuid veel enam kui need seinad ja laed teevad koolist kooli tema õpilased ning
õpetajad,» rõhutas Lukas, pannes õpilastele südamele, et peale gümnaasiumit tuleks haridusteed esmajärjekorras jätkata Eestis.

«Küll sinna laia maailma jõuab ka veel minna,» ütles Lukas.

Paide abilinnapea Kaido Ivaski sõnul on gümnaasiumi B-korpuse rekonstrueerimise järel kapitaalse remondi läbi teinud kogu 1964. aastal ehitatud koolihoone.

«Kooli juurdeehituse korrastas linn 2002. aastal, A-korpuse üle 10 miljoni krooni maksma läinud remonttööd lõppesid 2006. aastal ja kui suvel jõuavad lõpule veel ka õueala ning staadioni ehitustööd võib tõesti öelda, et remondiga on koolile ring peale tehtud ning õpilastele igati suurepärased ning kaasaegsed õppetingimused
loodud,» selgitas Ivask.

«Vahepeal üsna armetus olukorras olnud Paide gümnaasium on lõpuks ometi korras ning oma õpilaste vääriline,» ütles linnapea Kersti Sarapuu, tundes heameelt, et kooli rekonstrueerimiseks on suurel määral kasutatud ka riigi ja Euroopa Liidu vahendeid.

«B-korpuse rekonstrueerimiseks kuluvast 20 miljonist kroonist jääb Paide linna kanda vaid kolme miljoni krooni suurune omaosalus, ülejäänud 17 miljonit krooni sai Paide linn tänu edukalt kirjutatud projektile struktuurfondide „Kohalike avalike
teenuste arendamise” meetmest,» lisas Sarapuu.

B-korpuse rekonstrueerimise käigus korrastati koolimaja kapitaalselt nii seest- kui väljastpoolt, vahetati välja mööbel klassikomplektides ning loodi igasse klassiruumi kaasaegne arvutivõrk, samuti paigaldati Paide esimesed puutetundlikud tahvlid.

Kooli keldrikorrusele rajati letiteenindusega garderoob ning personaalsed kapid 7.-12. klasside õpilastele õppetarvete hoidmiseks. Rekonstrueeritud hoonetiiva  teisele korrusele koondati loodusainete kabinetid koos abiruumide ja laboriga, millest kujundati terviklahendus loodusainete kompleksile.

«Uues õppetiivas on ka juhtkonna tööruumid, 60kohaline auditoorium, kooli aula koos abiruumidega ning sisuliselt tühjale kohale ehitatud siselasketiir riigikaitsetundide läbiviimiseks,» ütles kooli direktor Vello Talviste.

«Koolipere on uute ruumidega väga rahul ja praegu käib vaikselt sisseelamise ning seadistamise protsess,» lisas ta.

Rekonstrueerimisprojekti raames parandatakse kevadel põhjalikult ka kooli staadioni, kuhu rajatakse korralikud jooksurajad, murukattega spordiväljak ning võimalused kuulitõuke, kaugushüppe, tennise ning korv- ja võrkpalli mängimiseks. Lisaks lõpevad jaanuaris kooli kõrvale kerkiva Paide linna ja gümnaasiumi spordihalli ehitustööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles