Kandahari politseiülem pääses suitsiidiründaja käest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kandahari politseinik kohas, kus suitsiidiründaja õhkis end 4. jaanuaril, tappes kokku 12 inimest.
Kandahari politseinik kohas, kus suitsiidiründaja õhkis end 4. jaanuaril, tappes kokku 12 inimest. Foto: SCANPIX

Afganistani lõunaprovintsi Kandahari politseijuht kindral Abdul Raziq elas täna üle pommirünnaku otse oma tugevalt kindlustatud kontoris, teatab uudisteagentuur AFP.


Plahvatuse korraldas suitsiidiründaja, kellel õnnestus tsiviilisikust külalist mängides pääseda politseiülema ooteruumi, kus ta end õhku lasi.

«Meie hinnangul oli see enneaegne plahvatus,» kommenteeris politseijuhi sekretär Ghorzang. Politseiülem oli plahvatuse ajal oma kabinetis, mida eraldas ooteruumist vaheruum, ning pääses rünnakust vigastusteta.

Ghorzang, kes sarnaselt paljudele afgaanidele kasutab vaid üht nime, ütles, et ründaja oli end maskeerinud tavaliselt linnaelanikuks ja ütles hoone valvuritele, et tahab esitada kaebust.

Afganistani siseministeerium kinnitas selle rünnaku toimumist, lisades, et ohvreid peale ründaja enda polnud.

Kuigi praegu pole veel tulnud teateid selle kohta, kes plahvatuse korraldas, on Taliban, kelle sünnipiirkonnaks Kandahar on, seal varemgi kõrgete ametnike ründamiseks kasutanud maskeeritud suitsiidiründajaid. Praeguse Kandahari politseiülema eelkäija kindral Khan Mohammad sai surma samuti politseimajas toimunud rünnakus mullu aprillis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles