Tagalapataljoni ajateenija sooritas teenistusrelvast enesetapu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil vormimütsid.
Pildil vormimütsid. Foto: Peeter Langovits

Kaitseväe 1. jalaväebrigaadi tagalapataljoni meditsiinirühma reamehe auastmes ajateenija sooritas kolmapäeva ennelõunal Paldiskis kasarmus teenistusrelvast enesetapu.

Autojuhina teeninud 23-aastane ajateenija lasi end maha Galili automaatrelvast. Ajateenija alustas teenistust mullu juulis ning tema teenistusaeg oleks saanud läbi tänavu mais, ütles kaitseväe peastaabi teavitusosakonna ülem kolonelleitnant Peeter Tali BNSile.

Reamees sooritas enesetapu jalaväebrigaadi tagalapataljoni kasarmus. Ajateenija viibis esialgsetel andmetel üksi eraldi ruumis ja jättis maha hüvastijätukirja. Politsei ja sõjaväepolitsei selgitavad tihedas koostöös välja juhtunu asjaolud.

Tagalapataljoni ülem teavitas lahkunu lähedasi. Kaitsevägi avaldab lahkunu omastele kaastunnet.

Kaitsevägi on tegelenud ja tegeleb suitsiidipreventsiooniga väga tõsiselt selle sajandi algusest. Väeosades psühholoogid, kes viivad läbi loenguid ja vajadusel nõustavad, samuti teevad seda kaplanid. Alates 2002. aastast on kaitseväel olemas suitsiidide preventsiooni programm.

Copy
Tagasi üles