Ungari lubab järgida õigusriigi põhimõtteid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue põhiseaduse vastane meeleavaldus Budapestis.
Uue põhiseaduse vastane meeleavaldus Budapestis. Foto: SCANPIX

Ungari kinnitas kolmapäeval vastuseks Euroopa Komisjoni kohtuähvardustele, et kavatseb ka edaspidi järgida õigusriigi põhimõtteid ja lähtuda euroopalikest väärtustest, kuid on valmis arutama seadusmuudatusi, mille tühistamist komisjon nõuab.

«Ungari on jätkuvalt avatud edasisteks konsultatsioonideks Euroopa Komisjoni tõstatatud küsimustes; ta on valmis diskuteerima ja lahendusi otsima,» öeldi valitsuse pressitalituse meiliavalduses.

Budapest ootab ära EK analüüsi tulemused ja kaalub neid, usaldades komisjoni põhjalikkust ja erapooletust, lisati avalduses.

«Ungari on riik, mis järgib õigusriigi põhimõtteid ja tema valitsus peab kinni Euroopa üldistest väärtustest,» kinnitati samas.

Euroopa Komisjon nõuab järgmisel nädalal, et Ungari tühistaks vastuolulised põhiseadusmuudatused, ähvardades Budapesti vastasel korral kohtuga, ütles Euroopa Liidu allikas.

Allika sõnul valmistab komisjon ette kolme kirja, mis hoiatavad Ungari valitsust seoses keskpanga, kohtusüsteemi ja andmekaitseteenustega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles