Mikser: kui kahtlustus ei laiene, oli operatsioon Keskerakonna suhtes ebaproportsionaalne

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei töötajad SA Tallinn 2011 ruumidest lahkumas.
Kaitsepolitsei töötajad SA Tallinn 2011 ruumidest lahkumas. Foto: Liis Treimann

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees ja riigikogu liige Sven Mikser leidis, et kui Keskerakonna liikmetele esitatud kuriteokahtlustus ei laiene mingiks suuremaks asjaks, mis võib aga tema arvates veel juhtuda, siis sel juhul oli erakonna suhtes reedel toimunud operatsioon ebaproportsionaalne.

«Õiguskaitseorganid väga kiiresti ütlesid IRLi elamislubade skandaali kohta, et mõjuvõimuga kauplemist siin polnud. Kui see Keskerakonna liikmete suhtes esitatud kahtlustus ei laiene, siis tekitab see küsimusi Eesti parlamentaarse riigikorra toimimise kohta, sel juhul parlamentaarses vabariigis see operatsioon on toimunud ebaproportsionaalselt,» sõnas Mikser ETV poliitikasaates «Foorum».

«Olen veendunud, et Ester Tuiksoole ja priit Toobalile esitatud kahtlustus ei leia kohtus kinnitust,» rääkis Keskerakonna fraktsiooni juht Kadri Simson.

«Keskerakond peaks suhtuma Eesti õiguskaitseasutustesse, et need on ju meie riigi õiguskaitseasutused, mis tegutsevad sõltumatult seaduse alusel, mitte võtma 1920. aastate klassivõitluse suhtumist, kus riigi õiguskaitseorganid on kodanlike klasside teenistuses,» leidis riigikogu IRLi fraktsiooni juht Urmas Reinsalu.

«IRLi ja Keskerakonna skandaali vahe on paradigmaatiline: IRL võttis selge hinnangu, Mart Laar ütles, et selline asi on tuhat korda vastuvõetamatu, isegi kui see on juriidiliselt korrektne, samuti Reformierakond pole kunagu võtnud hoiakut, et politsei on süüdi selles, mida meie oleme teinud, IRL pole kunagi võtnud seisukohta, et kõik teised on meiega seotud asjades süüdi,» leidis justiitsminister ja Reformierakonna liige Kristen Michal.

Esimesele saateküsimusele, kas kapo reageeris Keskerakonna juhtumiga üle? vastas jaatavalt 69,9 ning eitavalt 30,1 protsenti 2712 saatesse helistanust, teisele saateküsimusele, kas siseminister peaks elamislubade skandaali tõttu tagasi astuma? vastas jaatavalt 88,1 ning eitavalt 11, 9 protsenti 2818 helistanust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles