Maanteed on lõiguti libedad

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Tallinn-Tartu maantee Vorbuse juures. .
Pildil on Tallinn-Tartu maantee Vorbuse juures. . Foto: Margus Ansu.

Suurematel riigimaanteedel olid teekatted öö- ja varajastel hommikutundidel tehtud ja jätkuvast libedusetõrjest valdavas enamuses kloriidide mõju all, teatas maanteeinfokeskus.

Mitmel pool pole teehoole aga andnud veel soovitud tulemust ning teedel on lumekonarusi ja libedust.

Libedad on lõiguti Ida-Viru maakonnas Tallinna-Narva ja Jõhvi-Tartu-Valga maantee, Valga maakonnas nii Jõhvi-Tartu-Valga kui Valga-Uulu maantee ning Võru maakonnas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee.

Paiguti oli sõidujälgede ja -radade vahel, teede telgjoonel, ristmikel, teede laiendustel ning tagasipöördekohtadel ka soolalumesegu ja kinnisõidetud lund.

Äärmiselt ettevaatlik tuleks jäiste ja libedate teeolude tõttu olla aga kõrvalmaanteedel liigeldes.

Muutlikke tee- ja ilmaolusid jälgides tuleks samas valida talveoludele sobiv sõidukiirus ning arvestada lisaajaga sihtpunkti jõudmisel.

Ilm oli sademeteta, kuid mitmel pool udu tõttu piiratud nähtavusega. Teepinna temperatuure mõõdeti 0 kraadist Edela-Eesti rannikualadel kuni -5 kraadini Põhja-Eestis.

Veetrasside ehitustöödeks on piiratud kiirust kuni 30 km/h Järva maakonnas Piibe-Preedi-Koeru maanteel Koeru alevikus (km 11,0-12,0).

Teelt mahasõidu ehitustöid tehakse Järva maakonnas Tallinn-Rapla-Türi maanteel Kõdul (km 82,5). Kiirusepiiranguks on tööde tsoonis 30 km/h.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles