Herkel: minule on solvav, kui erakonda võrreldakse üha enam Keskerakonnaga

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu esimehekandidaat Andres Herkel avalikustas täna oma kodulehel «Terve erakonna programmi», mis sisaldab ettepanekuid erakonna töökultuuri parandamiseks.

Herkel esitas täna IRLi kontorile kandideerimiseks vajalikud dokumendid.

«Programm on ühtaegu suunanäit ja arstlik diagnoos praegusele olukorrale. Püüan olla positiivne ja visandada punktid, mida järgides saab olukorda parandada,» selgitas Herkel.

Herkeli programmi järgi tuleb välistada riigiasutuste mehitamine parteitööd ja valimiskampaaniaid korraldavate inimestega ning tagada erakonna ametnike neutraalsus erakonnasiseses poliitilises protsessis.

Ta kutsub ka loobuma katsetest erakonna liikmete vaba väljenduse piiramiseks, kui nende seisukohad lähevad lahku juhtkonna arvamusest.

«Mina ei ole oma seisukohti vaka all hoidnud, kuid tunnetan, et paljud erakonna liikmed on pikka aega hoidunud nn äraostmatute arusaamadele vastukäivate seisukohtade väljendamisest. Selline vaikimisspiraal on väga ohtlik ja see tuleb avatusega murda,» selgitas Herkel. «Minule on solvav, kui minu erakonda võrreldakse üha enam Keskerakonnaga ja just sellepärast alustan ma erakonnasisest kihutustööd just sedalaadi programmiga.»

Tema sõnul peaks terve erakond eeldama, et poliitilise karjääri peamine eeldus on võimekus ja mitte kuulekus.

«Poliitika vajab väitlejaid, mõtlejaid ja uute ideede arendajaid, mitte lihtsalt käetõstjaid ja nupulevajutajaid,» rõhutas ta.

Programmis pakub Herkel välja ka piirkondade esimeeste otsevalimise ja ta peab vajalikuks liikmete paremat kaasamist programmitöösse.

Täispika programmiga saab tutvuda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles