Osapooled jätavad Jõgevamaa gümnaasiumivõrgu variandid enda teada

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Svjatõšev
Viktor Svjatõšev Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Eile kohtusid Jõgevamaa kohalike omavalitsuste (KOV) esindajad ja maavanem haridusministeeriumi esindajaga, et arutada gümnaasiumivõrgu reformimist, kuid arutelul esile kerkinud võrgu reformimise variante ei soovita veel avalikustada.

Maavanema Viktor Svjatõševi sõnul oli arutelu asjalik ja ta hindas koosolekut väga oluliseks, sest mõlemad pooled said rääkida enda visioonist ning KOV juhid said infot otseallikast.

Svjatõševi kinnitusel on haridusministeeriumi sooviks, et Jõgevamaal oleks gümnaasiume vähem: praegu on seal 8 tavalist gümnaasiumi ja üks täiskasvanute keskkool.

Kuigi Svjatõševi väitel esitas haridusministeerium enda nägemused, kuidas võrku reformida, ei soovinud ta ettepanekuid täpsustada, väites, et neid peaks tutvustama ministeerium.

«Surveavaldusi polnud, oli arutelu ja sooviti saada KOV arvamust,» sõnas Svjatõšev.

Haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Kalle Küttis ütles aga Postimehele, et tema hinnangul poleks õige, kui tema ettepanekud välja käiks ja seda peaks tegema maakond.

«See, mis rääkisime maavanemaga, on isejutt. Nad peavad ise kokku tulema ja kui leiavad, et ei saa kokkuleppele, siis ei saa. Ei tahaks ütlema hakata variante, tõstame sellega ainult mittevajalikku diskussiooni,» sõnas Küttis.

Küll aga lepiti kohtumisel kokku, et haridusministeeriumi tõstatatud teemasid hakatakse arutama komisjonis, kuhu kuuluks nii maavalitsuse kui ka omavalitsuste esindajad ja koolijuhid. Esimeste tulemusteni loodetakse jõuda jaanuari lõpuks ja lõplik seisukoht kujundatakse kahe kuu jooksul.

Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja kohusetäitja Andi Einaste tõstis esile, et haridusministeeriumiga kohtumine oli hästi ajastatud, sest tänavu saab läbi 2005. aastal koostatud maakondlik koolivõrgu arengukava ja nii tulebki hakata valmistama uut versiooni.

Einaste lisas, et toona koostatud arengukava ja prognoose ei võetud KOVte poolt just tõsiselt, kuid nüüd on aeg näidanud, et ennustatu on saanud tõeks.

Ministeeriumi järgmine koolivõrguarutelu on 16. jaanuaril Saaremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles