Kirja teel saab Eestis vabalt narkootikume saata

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti ümbrike sisu ei huvita ja see selgub alles avamisel.
Eesti Posti ümbrike sisu ei huvita ja see selgub alles avamisel. Foto: Corbis / Scanpix

Kuna Eesti-sisest posti ei valgustata röntgenläbivaatusel, saavad narkodiilerid riskivabalt kliente keelatud ainetega varustada.

Eestis esineb sageli juhtumeid, kus klienti varustatakse amfetamiinitablettide või  kanepipakikesega posti teel, kirjutab nädalaleht Den za Dnjom.

Lehte konsulteerinud allika väitel muudab sellise kaubanduse diileri jaoks mugavaks suhteline riskivabadus, sest koos asitõendiga ehk narkoga vahelejäämise võimalus on märksa väiksem kui selle mingil muul moel kliendini toimetamisel.

Posti teel võtavad diilerid vastu ka klientidelt mõnuainete eest makstavat raha ja nii viiakse vahelejäämise risk miinimumini.

Väljaande ajakirjanik saatis eksperimendi mõttes postiga mõnele tuttavale inimesele kümme ümbrikut kahtlase pulbri, tablettide ning suuremate sularahasummadega ning kõik nad jõudsid kohale.

Eesti kirju ei kontrollita

ASi Eesti Post kvaliteediosakonna juhataja Maire Lodi sõnul jälgitakse postisaadetiste sorteerimisel vaid aadresside korrektsust ja et saadetise kaal vastaks sellele kleebitud markidele.

Röntgenseadeldise kaudu uuritakse aga vaid rahvusvahelisi postisaadetisi. Kuigi riigile kuuluvale suurele ettevõttele ei tohiks röntgenkontrolli seadmete muretsemine ülejõu käia, teatati, et riigisiseste postisaadetiste narkokontrolliks ei ole selliseid seadmeid Eesti Postil esialgu kavas ka tulevikus soetada.

Politseist aga kinnitati, et nendel esialgu puuduvad kokkupuuted juhtumitega, kus narkootikume oleks levitatud riigisisese posti teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles