Reps: uue kooliseaduse arutelu tuleb sisuline

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Toomas Huik

Endine haridusminister Mailis Reps arvab, et uue põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse valmimine riigikogus võtab oluliselt aega, sest see haarab palju erinevaid teemasid, mis on kõik vaja veel kord koos neid puudutavate huvigruppidega läbi arutada.


«Ma kirjutasin enda jaoks seadusest välja kusagil 20 erinevat küsimust, millest igaühe üle eraldi tuleb kindlasti tõsine arutelu,» ütles Reps Postimees.ee'le ja tõi näiteks õppekava, õpikute kirjastamist, kohustusliku koolivanuse ning õpetajate ja õpilaste õiguste ja kohustuste teemad.

Reps nentis, et kõik küsimused vajavad põhjalikku diskussiooni ning meenutas õpikute kirjastamist puudutava seadusemuudatuse arutelu, mis pidanuks riigikogus kiiresti otsustatud saama, aga võttis aega kuus kuud.

«Töölepingu seadust tehti ju koguni poolteist aastat,» märkis Reps.

Repsi sõnul on põhikooli- ja gümnaasiumiseadus käinud läbi 3-4 viimase haridusministri käe alt ning vastuolud, mis seal on, pole niivõrd parteipoliitilised kui haridusfilosoofilised.

Valitsus andis eile põhikooli- ja gümnaasiumiseadusele heakskiidu ning saatis selle riigikogusse. Haridusminister Tõnis Lukas avaldas lootust, et parlament võiks selle vastu võtta juba kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles