Endalt elu võtnud sõduril poleks tohtinud laskemoona olla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padrunid. Foto on illustratiivne.
Padrunid. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik / Postimees

Endalt üleeile kasarmus elu võtnud kaitseväelasel ei oleks tohtinud lahingumoona käes olla ning nüüd peab uurimine selgitama, kuidas ta saatusliku lasu tarvis padruni sai.

«Lahingumoon antakse ajateenijatele koos ohutusalase instruktaažiga välja ainult enne laskeharjutusi,» rääkis Õhtulehele leitnant Arvo Jõesalu kaitseväe teavitusosakonnast. «Välitundides, nagu seda oli eilne traatside kombineeritud harjutus, kantakse lahingvarustust ja relva ilma laskemoonata.»

Rääkides enesetappudest laiemalt, ütleb Jõesalu, et kaitseväelaste seas ei ole viimastel aastatel suitsiide olnud rohkem kui ühiskonnas tervikuna, eelmine kord sooritas enesetapu kaadrikaitseväelane möödunud aastal.

Tagalapataljoni meditsiinirühmas autojuhina aega teeniv 23aastane noormees lasi end maha Paldiskis asuvas 1. jalaväebrigaadi tagalapataljoni kasarmus teenistusrelvast Galil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles