Moskva peab uusi Iraani-vastaseid sanktsioone püüdeks sealset võimu muuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asevälisminister Gennadi Gatilov
Vene asevälisminister Gennadi Gatilov Foto: SCANPIX

Maailma kogukond tajub uute sanktsioonide kehtestamist Iraani vastu püüdena muuta sealset režiimi, ütles Vene asevälisminister Gennadi Gatilov täna.

«Rahvusvaheline kogukond tajub täiendavaid sanktsioone Iraani vastu, samuti võimalikke sõjalisi samme püüdena muuta režiimi,» tsiteeris Interfax asevälisministri sõnu.

Gatilovi kommentaarid edastati ajal, mil Euroopa valitsused teatasid, et nad on jõudmas Iraanile naftaembargo kehtestamises kokkuleppele, mis muu hulgas annab kompaniidele kuus kuud aega lepingute katkestamiseks Teheraniga.

Venemaa on toetanud ÜRO Julgeolekunõukogu nelja sanktsioonidepaketti Iraani suhtes ning on kutsunud lääneriike äärmisele ettevaatlikkusele ja vaoshoitusele seoses pingete süvenemisega Iraani tuumaprogrammi üle.

«Lääneriikide ühepoolsete meetmete vastuvõtmisel, mis väljuvad ÜRO Julgeolekunõukogu otsuste raamidest, oleks negatiivne mõju iraani rahvale ja riigi majandusele,» ütles Vene diplomaat.

«See tegevusliin õõnestab rahvusvaelise kogukonna jõupingutusi Iraani tuumaprobleemi lahendamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles