Riigiprokurör: ametlikku teadet Krossi kohta pole Venemaalt tulnud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigiprokurör Laura Vaik ütles, et neile pole Venemaalt ametlikku kinnitust kunagise Eesti luurekoordinaatori Eerik-Niiles Krossi rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutamise kohta tulnud.

Arhangelski oblasti valitsuse juurdluskomitee teatas täna oma kodulehel, et Eerik-Niiles Kross kuulutati süüdistatavaks seoses kriminaalmenetlusega, mis puudutab kaubalaeva Arctic Sea kaaperdamise asjaolusid, Krossile pannakse süüks piraatluse organiseerimist, vahendas ERR Uudised.

«Ametlikku kinnitust meile Venemaa prokuratuurilt selle kohta tulnud ei ole,» kinnitas Vaik rahvusringhäälingu raadiouudistele.

Võimalust, et Kross võidakse Venemaale mõne välisriigi poolt välja anda möönis ka riigiprokurör Laura Vaik.

«See kohustus tuleneb riikidele Euroopa väljaandmise konventsioonist, riigid, kes on selle konventsiooniga ühinenud, nendel põhimõtteliselt selline kohustus sellest konventsioonist tuleneb, kuid muidugi see eeldab ka, et esitatakse vastavad põhjendused ja dokumentatsioon vastavale riigile, kellele Venemaa väljaandmistaotluse esitab, neid riike on terve rida,» ütles Vaik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles