Mihkelson: Arctic Sea juhtum on halvasti korraldatud erioperatsioon

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson.
Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni hinnangul on kogu Arctic Sea juhtumis väga palju segast ning tegemist on Vene eriteenistuste halvasti kokkutraageldatud erioperatsiooniga.

Marko Mihkelson selgitas ETV saates «Ringvaade», et Eesti on viinud Arcitc Seaga seoses läbi kriminaalmenetluse, kus Eerik-Niiles Kross on olnud tunnistaja ning menetluse käigus ei leitud mingeid tõendeid selle kohta, et Kross oleks osalenud laeva kaaperdamise juhtumis, vahendas ERR Uudised.

«Kui seda juhtumit lähemalt vaadata, siis seal on palju segast, aga üks on selge - sinna on seotud Venemaa eriteenistused ja ma arvan, et tegemist on Vene eriteenistuste küllalt halvasti kokkutraageldatud erioperatsiooniga, kus püütakse Kross muuta rahvusvaheliselt kahtlustatavaks ja tagaotsitavaks, FSB-le on antud korraldus see täide viia,» rääkis Mihkelson, kelle hinnangul võib Venemaa huvi Krossi vastu olla seotud hoopis agressiooniga Gruusias 2008. aastal.

«Dmitri Savins ütles lisaks sellele, et tal pole Krossi vastu mingeid tõendeid, ka seda, et 2008. aasta augustis olevat tekkinud Krossil tõsised rahalised raskused ja selle tõttu ta mõtles korraldada Somaalia tüüpi piraadioperatsiooni Läänemerel, 2008. aasta augustis toimus aga Venemaa agressioon Gruusia vastu ja ma arvan, et tegelikult on see üks väga olulisi momente, miks tegelikult Vene eriteenistus on Krossist sedavõrd huvitatud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles