Vanglas valvurite ähvardamine tõi mehele tingimisi vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvis asuv Viru vangla.
Jõhvis asuv Viru vangla. Foto: Liis Treimann

Viru maakohus karistas reedel tingimisi vangistusega meest, kes Viru vanglas vahi all viibides solvas ja ähvardas korduvalt vangivalvureid, lubades muuhulgas tappa vanglatöötaja lapse.

Kohus mõistis 44-aastase Kaupo süüdi võimuesindaja solvamises ja ähvardamises ning määras talle viiekuulise tingimisi vangistuse poolteise aasta pikkuse katseajaga. Karistuse hulka arvestas kohus enam kui kaks kuud, mille vältel Kaupo vahi all viibis. Sundrahaks tuleb mehel tasuda 435 eurot.

Süüdistuse järgi kasutas Kaupo tunamullu 10. märtsist kuni 21. juulini Viru vanglas viibides korduvalt vangivalvurite aadressil ebatsensuurseid ja solvavaid väljendeid, samuti sülitas sama aasta 29. juulil valvuri peale.

2010. aasta 7. aprillil aga ähvardas Kaupo üht vangla inspektorit tervisekahjustuste tekitamisega, mullu 6. oktoobril kordas oma ähvardust vanemvalvuri ja inspektori aaressil ning lisas, et tapab inspektori lapse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles