Itaalia rannikul hukkus suures laevaõnnetuses kolm inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalias evakueeriti eile hilisõhtul ranniku lähedal madalikule sõitnud 290-meetriselt kruiisilaevalt Costa Concordia umbes 3200 reisijat ja 1000 meeskonnaliiget, õnnetuses sai surma erinevatel andmetel kolm kuni kaheksa inimest.

Itaalias evakueeriti eile hilisõhtul ranniku lähedal madalikule sõitnud 290-meetriselt kruiisilaevalt umbes 3200 reisijat ja 1000 meeskonnaliiget, esialgsetel andmetel sai õnnetuses surma vähemalt kolm inimest.

Luksuslaev Costa Concordia sõitis madalikule Toscana rannikul väikese Giglio saare lähedal. Merepiirivalve komandöri Francesco Paolillo sõnul on merest seni leitud kolm surnukeha. Varasemad teated veel kolme inimese surmast pole seni kinnitust leidnud, lisas Paolillo. Õnnetuseohvrite rahvus pole seni teada, samuti pole selge, kas tegu oli reisijate või meeskonnaliikmetega.

Esialgsetel andmetel sai õnnetuses vigastada umbes 30 inimest, kellest kahe seisund on raske.

«Kruiisilaev sõitis madalikule ja hakkas lekkima. Päästetööd jätkuvad, appi on saadetud ka kopterid. Mitu inimest on kadunud,» ütles päästeteenistuse eestkõneleja Grosseto sadamas.

Livorno sadamvõimude teatel sõitis laev «takistuse otsa» - pole selge, kas tegemist võis olla Giglio ranniku lähedaste kaljudega -, mis lõi laeva külje sisse 50 meetri pikkuse lõhe.

Grosseto linnapea Giuseppe Linardi sõnul viidi suur enamus merehädalisi päästealustega rannikule, helikopteritega toimetati laevalt ära umbes 50 reisijat, kes laeva kalde tõttu päästepaatidesse ei pääsenud. Linnapea sõnul üritatakse majutada päästetuid, kelle hulgas on ka rasedaid naisi ja lapsi.

Pealtnägijate kirjeldusel kuulsid nad valju kõmatust ja algselt öeldi reisijatele, et laev jäi seisma elektrisüsteemi rikke tõttu, kuid seejärel hakati jagama päästeveste.

Uudisteagentuuri ANSA informatsiooni kohaselt hüppas või kukkus osa reisijatest merre.

«See oli nagu stseen filmist «Titanic»,» rääkis laevareisija Mara Parmegiani.

Kaksteist tundi pärast õnnetust oli laev peaaegu täiesti külili, parem külg vee alla vajunud.

Reisijad kurtsid, et meeskond ei juhendanud piisavalt laevalt evakueerimist. Evakueerimisõppus pidi laeval toimuma laupäeva pärastlõunal.

Costa Concordia oli Vahemere kruiisil ning lahkus enne õnnetust pealinna Rooma lähedal asuvast Civitavecchiast. Kavas olid peatused Savonas, Palermos, Cagliaris, Palmas, Barcelonas ja Marseille´s. Laeva 3206 reisija seas oli umbes 1000 itaallast, üle 500 sakslase ja umbes 160 prantslast. Laeval oli 1023 meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles