Herkel: kõige tähtsam on taastada usaldus

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica liidu esimehekandidaat Andres Herkel peab oluliseks, et erakond astuks selgesõnalisemalt vastu ebaeetilisele käitumisele ja taastaks seeläbi pikaajaliste liikmete ja valijaskonna usalduse.

Kõige teravamalt puudutab usalduse küsimust siiani lahenduseta elamislubade skandaali.
«Valitud kogud ei ole senini andnud hinnangut elamislubade skandaalile ja aukohus on siin üldse tossike, ei ole senini kuhugi jõudnud. Väljendasin ka volikogus seda, et siseminister võiks võtta vastutuse,» hindas Herkel.

«Kõige tähtsam on taastada usaldus ja selle eeltingimus on kindalasti eetilise sisekultuuri taastamine,» summeeris Herkel enda põhiülesannet. Oma programmis näeb Herkel ette terve rea muudatusi erakonna põhikirjas ja juhtimissüsteemis.

Olulisematena neist tõi ta välja, et erakonna piirkondade esimehed tuleks selgitada välja otsevalimistel, mis kindlasti annab selgema poliitilise mandaadi, kui see, kui toimub kombineerimine juhatuse tasandil. «Teiseks, mitte mingil juhul ei tohi erakond, kes taotleb avalikku usaldust, mehitada neid inimesi, kes tegelevad otsese erakonna töö ja valimiskampaaniaga, riigiametitesse,» ütles Herkel.

Tema sõnul vajab muutmist see, kuidas IRL suhtleb oma pikaajaliste liikmete ja valijatega. Praegu tunnevad paljud tuumikliikmed end kõrvalejäetuna ja erakonna poliitikate formeerimine ei kaasa rohujuure tasandit.

«Minu meelest praeguses olukorras, kus usaldus nii sisse- kui ka väljapoole on murenenud, on valikukoht – kas teeme uue alguse praegu või tuleb uus algus teha pärast järgmisi valimisi ja väga kehva valimistulemust,» põhjendas Herkel.

Tema sõnul on juba puhkenud avalduste vool tuumikliikmetelt, kes soovivad erakonnast välja astuda. «Ma arvan, et minu kandidatuur on äärmiselt oluline, et seda voolu tagasi hoida. Väga paljude erakonnaliikmete jaoks ei ole äraostmatute taustaga esimees ühendaja,» ütles Herkel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles