Piraattarkvaraga äritsemine viib mehe kohtu ette

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaviatuur.
Klaviatuur. Foto: Peeter Langovits

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles ühe firma juhatuse liiget süüdistatakse piraattarkvaraga arvutite müümises.

Prokuratuur süüdistab 41-aastast Mariot arvutiprogrammi ebaseaduslikus valdamses ärilisel eesmärgil ning piraatkoopia valmistamises, ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ERR Uudistele.

Põdra sõnul käivitati 2008. aasta 24. jaanuaril kriminaaluurimine, et ühe osaühingu juhatuse liige Mario installeerib piraattarkvara tema poolt müüdavatesse arvutitesse vastavalt ostja soovile, nii süüdistatakse Mariot arvutite müümises, milledesse oli ilma lota installeeritud programmid Microsoft Windows XP Pro, Microsoft  Windows ME, Microsoft Office XP Pro.

Süüdistuse kohaselt oli Mario teadlik, et müügikspakutud arvutitesse on installeeritud ebaseaduslikult reprodutseeritud arvutiprogrammid, samas võimaldasid need arvutiprogrammid Mariol demonstreerida klientidele arvutivõimalusi ja soodustasid sellega arvutite müüki.

Samuti süüdistatakse Mariot selles, et ta reprodutseeris kliendi poolt ostetavasse arvutisse ilma õiguste valdajate loata arvutiprogrammid Windows XP Profffessional, MS Office Enterprise, Adobe Photoshop CS 3 Extended, Autocad 2007, Grand Theft Auto, Rage of images 2:Necromancer, Microsoft Flight Simulator 2002, Fighter Ace II ja Tomb Rider Legend V1.0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles