Eesti osales 13 ELi piirivalveagentuuri ühisoperatsioonil

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirikontroll.
Piirikontroll. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel aastal osales Eesti 13 Euroopa Liidu piirivalveagentuuri Frontex ühisoperatsioonil, millest võttis osa kokku 93 politsei- ja piirivalveameti (PPA) eksperti.

Operatsioonil osales kaheksa kuu vältel ka PPA vaatlusbuss ning kuu aega PPA lennusalga lennuk, mis sooritas Kreeka-Türgi maismaapiiril 43 patrull-lendu ja tuvastas mitmeid ebaseaduslikke piiriületusi, vahendas siseministeeriumi pressiesindaja.

Eestisse tuleb järgmisel nädalal visiidile Frontexi peadirektor Ilkka Laitinen. Siseminister Ken-Marti Vaher kohtub Laitineniga esmaspäeval, et arutada olukorda Euroopa Liidu välispiiril.

Vaher märkis, et Frontex on Laitineni juhtimisel arenenud tõhusaks agentuuriks, kes suudab koordineerida Euroopa Liidu riikide ühiseid illegaalse immigratsiooni ja piiriülese kuritegevuse vastaseid tegevusi.

«Kuna agentuuril on oluline roll, et hoida korda eelkõige kõrgema riskiga piirkondades Euroopa välispiiril, viiakse igapäevaselt läbi ka ühisoperatsioone ja korraldatakse koolitusi kriisiolukordadega toimetulekuks,» lausus ta.

Varssavis asuv Euroopa Liidu piirivalveagentuur alustas tööd 2005. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles