Bahreini kuningas kuulutas välja põhiseadusreformid

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bahreini kuningas Hamad bin Isa Al Khalifa.
Bahreini kuningas Hamad bin Isa Al Khalifa. Foto: SCANPIX

Bahreini kuningas kuulutas täna välja põhiseaduse muudatused, mis annavad parlamendile suurema kontrolli valitsuse tegevuse üle, kuid ei rahulda opositsiooni sõnul kaugeltki nõudmisi, mis olid eelmise aasta rahutuste aluseks.

Kuningas ei maininud kõnes opositsiooni ja politsei kokkupõrkeid, mis on muutunud pärast eriolukorra tühistamist mullu mais peaaegu igapäevaseks.

Põhiseadusmuudatused suurendavad parlamendi õigusi ministreid küsitleda ja valitsusele umbusaldust avaldada. Muudatused töötati välja rahvusliku dialoogi raames, mille kuningas Hamad bin Isa Al Khalifa kuulutas välja eelmisel aastal pärast seda, kui sunnide kontrolli all olev valitsus surus riigis maha demokraatiameelse ülestõusu, mille valdava jõu moodustas šiiitlik enamus.

Peamine opositsioonierakond Wefaq lahkus läbirääkimistelt, teatades, et see ei lähe piisavalt kaugele, et pakkuda reaalseid reforme.

«Meie rahvas on tõestanud soovi reformidega jätkata. Lõpetame täna marsi nendega, kellel on aus patriootlik soov progressiks ja reformideks,» ütles kuningas televisioonis üle kantud kõnes. «Kutsun kõiki ühiskonna sektoreid koostööle, et kõik nende pojad peaksid kinni seadusest, mis on seotud kooseksisteerimise ja sallivusega.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles