Professor: riigiasutusi ei tohiks naeruvääristada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Tampere.
Kaja Tampere. Foto: Toomas Huik

Tallinna ülikooli kommunikatsiooni instituudi direktor Kaja Tampere ütles keskerakondlaste Priit Toobali ja Ester Tuiksoo ning riigiprokuratuuri sõnavahetust kommenteerides, et oma riigi institutsioonide, sealhulgas riigiprokuratuuri suhtes peaks olema lugupidavam.

Toobal väitis meedias, et riigiprokuratuur on juhtumiga seoses avalikkusele valetanud ning heitis lisaks väidetavale valeinfo jagamisele prokuratuurile ette ka seda, et läbiotsimise päeval keelati temale ja Ester Tuiksoole anda välja läbiotsimisega seotud protokollid ja koopiad, vahendab ERR Uudised.

Kaja Tampere tõi juhtumiga seotud märksõnadena välja aususe, kokkulepped, eetika ja ka seadused ning rõhutas, et riigiasutusi ei tohiks naeruvääristada.

«Kui me oleme demokraatlik riik, siis meil on sõnavabadus ja me võime igasuguseid asju rääkida, aga me ei tohiks oma riiki naeruvääristada,» ütles ta ja selgitas, et oma riigi institutsioonide suhtes tuleks olla lugupidav ja oodata ära kohtu otsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles