Mahavaikitud kuritegu külvas paanikat

Hanneli Rudi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokuratuur kinnitab, et uurimine jätkub.
Prokuratuur kinnitab, et uurimine jätkub. Foto: Panther Media/Scanpix

Prokuratuur otsustas mitte avalikustada aasta lõpus Ida-Virumaal Jõhvi vallas avastatud tapmisjuhtumit, mille järel hakkasid elanike seas kulutulena levima jutud mitmest järjestikku tapetud naisest, kelle surma põhjustajaks on piirkonnas tegutsev maniakk.

Viimastel päevadel on internetikommentaariumides ohtralt juttu Kohtla-Järve ja Jõhvi piirkonnas tapetud naistest, kus kommentaatorid imestavad selle üle, miks ametivõimud selle maha vaikivad, samas kui kõik teavad maniakist, kirjutab Põhjarannik.

Kuulujutud muutusid politseile lõpuks väljakannatamatuks ning kui inimesed hakkasid politseisse helistama ja maniaki kohta küsima, esines Ida politseiprefekt Aldis Alus sel nädalal Põhjarannikus avaldusega, kus teatas, et pole mingit põhjust karta maniaki tegutsemist.

Eile tunnistas Viru ringkonnaprokuratuur Põhjarannikule, et nad vaikisid eelmise aasta lõpus maha ühe roima, mis on siiani jäänud politsei jaoks n-ö pimedaks.

28. detsembri õhtul veidi enne kella kümmet leiti Jõhvi vallas Edise mõisa kõrvalteelt 51-aastase naisterahva surnukeha.

«Esialgu ei olnud selge, kas naisterahva surm oli saabunud liiklusõnnetuse või vägivalla tagajärjel. Seetõttu ei hakatud sündmust ka politsei ööpäevainfos avaldama, kuna enne, kui midagi rääkida, on vajalik siiski asjaolusid selgitada,» põhjendas Viru ringkonnaprokurör Olga Dorogan veretöö mahavaikimist.

Hukkunud naisel olid peavigastused, mis viitasid löökidele. Praeguseks on ekspert avaldanud esialgse arvamuse, et surm saabus vägivallakuriteo tõttu.

«Sündmuse toimumisest kuni praeguse hetkeni on politsei tegelenud väga intensiivselt selle kuriteo lahendamisega, kahjuks ei ole aga kahtlustatavana kedagi veel kinni peetud, kuid töö selle nimel jätkub,» lubas Dorogan.

Prokurör ütles, et mis puudutab seda, et politseivõimud alati ei räägi kõikidest kuritegudest kohe, siis see on olnud seni nii ja jääb ka edaspidi olema.

Nagu prefekt, nii kinnitab ka prokuratuur, et mingit põhjust pole kahtlustada maniaki tegutsemist.

«Kõige olulisem aga, mis puudutab kuulujutte, siis vaadates ülalpool väljatoodud registreeritud sündmusi, kordame, et objektiivset alust nendeks ei ole, ja kinnitame sama, mida juba paar päeva tagasi ütles prefekt – kuulujuttudel maniakist ei ole tõepõhja all,» väitis Dorogan.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles