Linnaosavanem esitleb skandaalset kurjategijat sõbrana

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme linnaosa vanem Erki Korp.
Nõmme linnaosa vanem Erki Korp. Foto: Toomas Huik

Nõmme linnaosavanem Erki Korp riputas Facebooki isiklikule kontole foto joogiklaasiga poseerivast värskest kriminaalkurjategijast Imre Arakasest, keda Korp tituleerib oma sõbraks.

27. detsembril Erki Korpi üles pandud foto kannab allkirja «Sõprade Imre, Maidu ja Elisabethiga von Glehnis». Sellel on kujutatud Nõmmel von Glehni pubis istuv Imre Arakas, Kunstnike Liidu liige Mait Kroonmann ja noor naisterahvas. Kujundajana töötav Kroonmann on seda fotot hiljem kommenteerinud «Oli lõbus õhtu», misjärel Arakas lisas kommetaari «Tõesti oli».

Nädal enne foto ülespanekut oli Harju maakohus mõistnud Arakase süüdi valeütluste andmisele kallutamises. Samal päeval pälvis Arakas tähelepanu sellegagi, et lõi teda kohtumaja välistrepil pildistanud BNSi fotograafi.

Fotot eksponeeriv Nõmme linnaosavanem Erki Korp juhtunut Postimehele selgitades sõnu kokku ei hoia. Tema sõnul pani ta foto oma kontole üles ajendatuna varem ajalehes Eesti Ekspress tekkinud diskussioonist, kus lahati kriminaalkurjategijaks saanud Imre Arakase Facebooki sõpru, kelle hulka temagi kuulub.

Linnaosavanema sõnul arutasid nad tekkinud teema üle ja siis tal tekkiski mõte «teha niisama nalja» ja panna see pilt oma kontole üles. «Sellel fotol on juures väike provotseeriv alatoon – minu eesmärk oli panna ühiskonda mõtlema, kui lihtsalt ühiskonnas mingid diskussioonid tekivad.»

Korpi sõnul tunneb ta Arakast linnaosavanemana, sest viimane on Nõmme elanik. «Igapäevaselt me ei suhtle, kuid kui saame näiteks pubis või turul kokku, siis teretame või räägime Nõmme asjadest teinekord veidi pikemalt,» ütles Korp. «Minu kui linnaosavanema puhul on see igati normaalne.»

Korp on Nõmme linnaosavanem olnud vähem kui aasta. Enne 2011. aasta kevadet töötas ta pikalt Tallinna laste turvakeskuse juhatajana. Tal on pooleli sotsiaalteaduste doktorantuur ja ta elas varemalt koos kunagise majanduspolitsei uurija Alice Järvetiga.

Facebooki kontol oleva foto Postimehes avaldamist Korp ei soovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles