Terras peab noormeeste ajateenistusest päästmist riigivastaseks teoks

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelane.
Kaitseväelane. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kaitseministeeriumi kantsler kolonel Riho Terrase hinnangul on arstide poolt noormeestele ajateenistusest pääsemise võimaluse pakkumine kriminaalne riigivastane tegevus.




R2-e saate «Ülekuulamine» käsutuses oli väidetavalt kaks juhtumit, kus arstlikus komisjonis pakuti poistele võimalust kaitseväeteenistusest pääseda, vahendavad

ERR Uudised

.

Terras leidis, et sellistel arstidel ei ole Eesti riigikaitsesüsteemis kohta.

«Kui see kunagi peaks minu silmade alla jõudma sellisena, et ma saan seda kontrollida, tõestada, siis on see kohe päris kindlasti kriminaalne Eesti riigi vastane tegevus ja seda ma ei saa aktsepteerida,» toonitas kantsler.

Terrase arvates peaks noorte kaitseväeteenistusse võtmine muutuma isikulisemaks. «Ta ei tohi olla kantselei töö, ta peab olema töö inimestega, suhtlemine inimestega,» leidis kantsler.

«Kui sa oled kolm aastat õppinud meditsiini Tartu ülikoolis, siis sa ei tohi minna kolmandaks miinipilduriks kuskile, vaid sa pead saama erialaselt kasutatud ja ajateenistuses,» selgitas Terras.

Ta lisas, et möödunud aastal loodud värbamiskeskus on just sellist isikulist värbamist kasutanud ja selle tulemuseks on, et elukutseliste kaitseväelaste värbamine on läinud viimase aasta jooksul palju paremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles