Mootorsaanid häirivad Haanja looduspargis rahu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorsaanisõitja.
Mootorsaanisõitja. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Võrumaal Haanja looduspargis on kohalikud inimesed hädas seadustele ja eramaa piiridele vilistavate noortega, kes mootorsaanidega kihutades häirivad rahu.


Üldjuhul on mootorsaaniga sõit Haanja looduspargi territooriumil keelatud. Looduskaitsekeskuse kaguregiooni asedirektori Silver Näki sõnul on see lubatud üksnes kohalikel elanikel igapäevatööde tegemiseks, kirjutas Võrumaa Teataja.

Näki sõnul tuleb saanikauboide märatsemine külainimestega jutuks pärast iga nädalavahetust. Otsest kahju saanisõidust loodusele ei sünni, aga saanidega kihutajad häirivad kohalike inimeste rahu.

Keskkonnainspektsiooni Võrumaa büroo vaneminspektori Ain Ruthe sõnul on saanikauboisid raske tabada, sest numbrimärke maastikusõidukitel pole ja ka autoga ei ole võimalik neid jälitada. Üks sõitja on tänavu siiski inspektsiooni vestlusele kutsutud.

Kätte saab nad vaid juhul, kui keskkonnainspektor satub saanimeeste autode peale, mille juurde nad varem või hiljem naasevad.

Kinni on peetud ka inimesi, kellel pole aimugi, et looduspargis on saaniga sõitmine keelatud.

Politsei Võru patrullitalituse komissar Anti Paap ütles, et politsei poole ei ole tänavu mootorsaanide ega ATV-de pärast pöördutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles