Paarsada inimest avaldas Toompeal meelt hinnatõusu vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas kogunes teisipäeva keskpäeval riigikogu hoone ette Lossi platsile hinnatõusu vastu meelt avaldama üle 200 inimese.
 

Meeleavaldajad kandsid eesti- ja venekeelseid plakateid, millel oli kirjas «Koduomanik on ka inimene», «Esimene laps on ka kodanik» ja muu selline.

Meelavalduse korraldas Tallinna elanik Irina Holland, kes ütles esmaspäeval ilmunud Tallinna linnavalitsuse ajalehes Pealinn, et ei ole ühegi erakonnaga seotud. Samas kuulub Holland äriregistri andmetel alates mullu 30. jaanuarist Keskerakonda.

Hollandi sõnul saaks hinnatõusu ohjeldada toasooja käibemaksu vähendamisega 20 protsendilt viiele protsendile ning toiduainete käibemaksu vähendades. Holland on lubanud sarnaseid meeleavaldusi korraldada ka tulevikus.

Lossi platsil viibinud BNSi ajakirjaniku sõnul käis meeleavaldajatega kohtumas parlamendi keskerakondlasest saadik Viktor Vassiljev, kes avaldas nende nõudmistele toetust.

Rahvusringhäälingu (ERR) uudisteportaali andmetel edastas Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja, Keskerakonda kuuluv Aavo Vään teate meeleavalduse toimumisest linnaosa korteriühistute esimeestele. Kutses on ära toodud ka piketi peamised eesmärgid ja nõudmised, nende hulgas Keskerakonna põhiline valimislubadus - astmelise tulumaksu kehtestamine.

Vään ütles ERRi uudisteportaalile, et teade saadeti ligi 300 korteriühistu esimehele ning linnaosa valitsus on vaid info edastaja rollis. Tema sõnul edastas linnaosavalitsus kutsed piketil osalemiseks meeleavalduse korraldaja Irina Hollandi palvel. Samuti ei leia Vään enda sõnul, et tegu oleks poliitilise aktsiooniga või et asjaolus, et linnaosavalitsus kutse edasi saatis, võiks olla mingi eetiline vastuolu.

Toompeal toimunud piketil osales ka Põhja-Tallinna keskerakondlasest linnaosavanem Karin Tammemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles