Saaremaal jätkab kindlasti vähemalt kaks gümnaasiumi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Saaremaa maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Raivo Peetersi sõnul oli kohtumine haridusministeeriumiga viljakas ja nüüd valmistuvad nad võtmeküsimustele vastamiseks.

«Eks saime igasuguseid mõtteid, päris põhjalik materjal oli,» sõnas Peeters. «Võimalik, et mõned vallavanemad nägid seda materjali esimest korda.»

Tema sõnul istuti siis maha koos direktorite ja koolide pidajatega ning vaadati üle gümnaasiumite võrk. Nüüd kavatsetakse 27. jaanuariks anda ministeeriumile vastused nelja põhiküsimuse kohta.

Peeters lisas, et praeguseks on kindel, et Kuressaare linnas jätkavad kaks tavagümnaasiumit ja üks täiskasvanute oma, millest viimase osas polegi kunagi arutlust kerkinudki.

«Teised kaks täidavad normatiivid kenasti ära, probleeme pole ja tase olemas,» sõnas Peeters.

Küsimus on Peetersi väitel selles, et mis saab maagümnaasiumitest. Vallavanemad ütlesid Peetersi väitel, et nad teevad kõik, et koole alles hoida.

«Kuid oleneb valitsuste otsustest, kui kehtestatakse näiteks vajalik laste arv,» ütles Peeters. «Vallad on nõus pingutama ja sealt kahest gümnaasiumist saab päris hea hariduse ning õpilased liiguvad rõõmsalt edasi ülikoolidesse.»

Peeters rõhutas, et haridusministeerium enda tahet peale ei surunud ja öeldi, et kõik on maakondade käes.

Haridusministeeriumi töötajad on juba kohtunud Järvamaa, Jõgevamaa ja Saaremaa esindajatega ning lähiajal on plaanis kohtumised teisteski maakondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles