Politsei tabas nädalavahetusel Narvas palju roolijoodikuid

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Möödunud nädalavahetusel tabasid Narva politseijaoskonna ametnikud seitse alkoholijoobes autojuhti ja neist ühele taotles politsei karistuseks aresti.

Pühapäeval, 15. jaanuaril kella 5.30 ajal pidas Narva politseipatrull kinni sõiduauto Audi A4, mille roolis istus 32-aastane Sergei. Kontrollimise käigus tuvastati, et Sergei on alkoholijoobes.

Meesterahva selgituste kohaselt veetis ta kogu öö Tallinna maanteel asuvas baaris.

Et meest oli ka eelnevalt karistatud joobes olekus sõiduki juhtimise eest, otsustas politsei pöörduda arestipäevade taotlemiseks kohtusse. Esmaspäeval, 16. jaanuaril määrati Sergeile karistuseks 10 päeva aresti, samuti peatati tal juhtimisõigus kolmeks kuuks.

Narva politseijaoskonna patrullteenistuse vanemkomissar Vassili Mihhailovi sõnul  ei lange kahjuks roolijoodikute arv.

«Enam ei saa luua seoseid roolijoodikute arvu ja erinevate nädalapäevade, pidude ja aastaaegade vahel – juuakse kogu aeg,» sõnas Mihhailov. «Samuti tõusevad ka ära joodud alkoholikoguse näitajad, vaatamata sellele, et ülekuulamisprotokollides mainitakse  jätkuvalt purk õlut või pits viina.»

Mihhailov lisas, et jääb mulje nagu inimesed käituksid täiesti kontrollimatult ja kahjuks satub üha enam politseiorbiiti ka naisi.

Joobes juhtimise eest võib kohus määrata maksimumkaristusena 30 päeva aresti ja juhtimisõiguse peatamise 12 kuuks. Mihhailovi sõnul näitab praktika, et range karistuse rakendamine võib mõjutada roolijoodiku seaduskuulelikku käitumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles