Ämma tapnud naine ei pääsenud ennetähtaegselt vabadusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus ei lubanud esmaspäeval ennetähtaegselt vabadusse naist, kes kannab ämma tapmise eest pikka vangistust ning on ka varem tapmise eest vangis viibinud.

Kohus nõustus prokuratuuri seisukohaga, mille järgi oleks raske isikuvastase kuriteo sooritanud 35-aastase Klarika Naarise vabastamine praegu liialt ennatlik.

Tartu maakohus karistas 2007. aasta veebruaris Naarist tapmise eest kaheksa-aastase vangistusega.

Prokuratuur süüdistas kodukohas Kirve-Klarika hüüdnime kandnud Naarist ühise joomingu ajal ämma surnukspussitamises. Julma veretööni viinud sündmused said alguse 2006. aasta 9. septembril Tartumaal Meeksi vallas, kui Naaris, ämm ja tolle poeg tarvitasid koos alkoholi. Politsei uurimisandmetel tekkis Naarisel ämmaga tüli, kuna viimane tegi naisele etteheiteid lastekasvatamise asjus ega tahtnud viina jagada. Seepeale läks Naaris teise tuppa, võttis kapilt noa ja tagasi ämma juurde jõudes pussitas teda korra selga ja korra rindu. Ämm suri saadud vigastustesse kuriteopaigal.

Vahetult pärast veretööd väitis Naaris, et ämma pussitas tema elukaaslane. Seetõttu pidaski politsei kinni nii naise kui tema mehe. Mees vabastati 48 tunni möödudes siiski arestimajast.

Ämma tapmine oli Naarisel juba teine veretöö, sest 1995. aastal tappis ta ühe oma meestuttava kirvega. Kuna uurimisel selgus, et toona 19-aastane Naaris tappis mehe hingelise erutuse seisundis, siis pääses ta lühiajalise vangistusega. Hiljem on naist karistatud ka varguse eest.

Viimase veretöö ajal oli naine lapsehoolduspuhkusel ja kasvatas kaht last. Naisel on veel mitu last, kuid nende osas on tal vanemlikud õigused ära võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles